Jiřina (62): Mladí mají za to, že bych měla být babičkou na zavolání. Ale mám svůj život

Paní Jiřina už je pár let v důchodě, který se snaží náležitě užívat. Schází se pravidelně se svými kamarádkami na tzv. babinec, kde proberou vše podstatné z jejich životů. Kromě toho občas zaskočí brigádničit do blízkého butiku, když jim chybí pracovní síla. A pochopitelně si udělá čas i na svá vnoučata. Zde ale naráží na nepochopení svého syna a snachy, kteří mají pocit, že hlídá málo.

Nejraději by byli, aby byla vnoučata u mě každý víkend

Syn paní Jiřina má čtyřletého syna Matěje a šestiletou dceru Terezku. K paní Jiřině vnoučata jezdí velmi ráda, protože babička se jim hodně věnuje. Vždy vymyslí pro ně zajímavý program. Bere je s sebou na výšlapy do přírody, do městských lázní na bazén i na dětské hřiště na sídlišti, kde paní Jiřina bydlí.

Zpravidla hlídá jednou za měsíc, což její snaše zdá dost málo a dává to také najevo. Prý babičky jejích kamarádek si vnoučata berou na hlídání každý víkend, takže rodiče si pak mohou od nich odpočinout a věnovat se sami sobě. To ovšem Jiřinin syn a snacha nemají.

Měla bych být hlídací babička na zavolání

Paní Jiřina se svěřuje, že snacha by si představovala, aby hlídala vnoučata, kdykoliv to ona bude potřebovat. Což by ale bylo prakticky pořád, protože tím, jak děti chodí do školky, tak jsou věčně nemocné. Týká se to především mladšího Matěje, který je neustále na hromadě. Snaše se pochopitelně nelíbí, že si musí brát OČR a zůstat z práce doma s nemocným synem, když by přece paní Jiřina ho mohla pohlídat.

Ta ale oponuje tím, že kdykoliv ho hlídala nemocného, vždycky od něho bacil chytila a pak se sama dlouho kurýrovala. A hlídat děti každý víkend? I ona má přece nárok na svůj volný čas a na to, aby si vyplnila tím, co ona uzná za vhodné. Má svá vnoučata ráda, ale věnovat jim každičkou sobotu a neděli nemá v úmyslu. Své dvě děti si již vychovala a nyní je řada na mladých, aby se předvedli.

💡TIP: Pražské Klementinum oslavilo významné výročí💡 

Komentáře

Novinky na Zlínmag.cz

Novinky na Holky.online

Novinky na HistoriaMag.cz

Novinky na 610zajímavostí.cz